_DSF0141

Framtid

TENNISHALLEN OCH FRAMTIDEN

Stockholms tennishall är en anrik hall med en fantastisk historia. Hallens arrende gick ut 2001, och meningen var att hallen då skulle rivas för att det skulle anläggas en park där hallen ligger. Som tur var fanns en opinion mot hallens nedläggning och sedan dess ligger hallen kvar.

Många människor har under åren engagerat sig för att hallen skall få stå kvar. Bland annat Tennishallens Vänner som består av alla kategorier av människor som haft med Stockholms Tennishall att göra – elitspelare, tennistränare, motionärer, tenniskoleelever, föräldrar och folk som bara i största allmänhet inte gillar  att man vill riva en fungerade idrottsanläggning som sysselsätter drygt 1000 barn och 4000 motionärer varje vecka – för att anlägga en park eller fotbollsplan.
Via protestlistor, tidningsartiklar, radio- och TV-nyheter, politiker- och tjänstemanna-lobbying har det visat att ingenting är omöjligt!

Officiellt är planerna fortfarande detsamma – Stockholms Tennishall ska flyttas till Stadshagens Idrottsplats är senaste budet – men buden har varit många under åren och vi har lärt oss under åren att i politik- och stadstjänstemannavärlden kan saker och ting ändras på två nanosekunder – och det gör dom.

Just därför skulle det inte förvåna oss om vi år 2026 får möjlighet att fira hallens 50-årsjubileum på samma plats där den en gång byggdes. 
Tennishallen är öppen för alla och fullbelagd de flesta månader på året av alla åldrar.

sthlm-tennis-logo-ny
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön